Βλαστοκύτταρα & δωρεά Ομφαλικού αίματος. Μπορείς να είσαι εσύ η θεραπεία!

Θέλω τόσο πολύ να μοιραστώ την δική μας ιστορία που έχει να κάνει με την σημερινή μέρα, 15 Νοεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια ημέρα Ομφαλικού Αίματος. Τι είναι το Ομφαλικό αίμα?

Αν σου έλεγα εναλλακτικά τη λέξη βλαστοκύτταρα θα ήμουν πιο κατανοητή..?

Περίπου ένα χρόνο πριν, μέλλουσα μανούλα τότε, προετοιμαζόμουν για τον ερχομό του μπέμπη μας. Ήθελα διακαώς να μάθω τα πάντα για την προετοιμασία μου σε αυτόν τον νέο μου ρόλο.. Γράφτηκα λοιπόν σε μαθήματα γονεικής υποστήριξης, στα οποία άκουσα από ειδικούς για τις φάσεις της εγκυμοσύνης, την εξέλιξη του τοκετού, την φροντίδα του μωρού μου, θέματα για το θηλασμό και προς την ολοκλήρωση τους με οδήγησαν στο ΙΙΒΕΑΑ (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών) στο οποίο μπορούσες να απευθυνθείς για την φύλαξη των βλαστοκυττάρων σου.

Όταν λοιπόν το έψαξα λίγο παραπάνω & διάβασα γιαυτό το ίδρυμα, που είναι, τι κάνει, με ποιο τρόπο το κάνει, τι χρειάζεται να κάνω εγώ κλπ έκανα εγγραφή στην σελίδα τους για την παραλαβή του εξοπλισμού συλλογής..

Σε αυτή την πολυπόθητη τσάντα θα κρυβόταν ένας νέος ολόκληρος κόσμος που θα μπορούσε να βοηθήσει..
Αυτό είχα μόνο μέσα στο μυαλό μου…

Όταν λοιπόν με καλέσανε από το ίδρυμα ότι έλαβαν την αίτηση μου και μου ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν την καταλληλότητα μου για να μου στείλουν τον εξοπλισμό πετούσα από την χαρά μου!!!!

 

Αφού παρακολούθησα κάποια σεμινάρια, που ήταν απαραίτητα πριν συμπληρώσω & υπογράψω τα χαρτιά που θα μου έστελναν, ήξερα ακριβώς τι ήθελα να κάνω.. Για τα σεμινάρια, οι επιλογές μου ήταν ή να παρευρεθώ στο ίδρυμα ή να παρακολουθήσω την ενημέρωση μέσα από την πλατφόρμα τους με 2 επεξηγηματικά βίντεο για το τι ακριβώς παρέχουν και τι χρειάζεται να κάνω εγώ. Επειδή όμως διένυα την 36η εβδομάδα της κύησης μου επέλεξα το δεύτερο.

Η απόφαση μου ήταν πως θέλω να γίνω υποψήφια δότρια Ομφαλικού αίματος!!! (να κάνω δλδ δωρεά το αίμα αυτό)

Το ομφαλικό αίμα είναι το αίμα που μένει στον ομφάλιο λώρο μετά την γέννα.. Το υλικό αυτό είναι τόσο πολύτιμο για ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά νοσήματα αίματος και χρειάζονται μεταμόσχευση!

Με αυτόν τον τρόπο ο δικός μου μικρός ήρωας θα συνέβαλε με τον ερχομό του στο να βοηθήσει οποιονδήποτε ασθενή ιστοσυμβατό (να ταιριάζει γενετικά δλδ) το είχε ανάγκη!!!

Το μήνυμα λοιπόν αυτής της ιστορίας είναι ότι, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ 🙏🏻

 

Αξίζει να αναφέρω εδώ ότι:
– το ομφαλικό αίμα συλλέγεται από τον ομφάλιο λώρο ΜΕΤΑ τον τοκετό, είναι μια διαδικασία ασφαλής διότι δεν επηρεάζει ούτε τη μητέρα αλλά ούτε το νεογνό.
-πάνω από 80 αιματολογικές ασθένειες μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεταμόσχευση ομφαλικού αίματος.
– η φύλαξη του ομφαλικού αίματος στις δημόσιες τράπεζες γίνεται Δωρεάν και είναι ΔΩΡΕΑ.
– όσο περισσότερες ΔΩΡΕΕΣ γίνονται τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να βρει μόσχευμα ο καθένας μας αν το χρειαστεί.

Το θέμα των βλαστοκυττάρων, είναι ένα λεπτό ζήτημα και η απόφαση κάθε μανούλας είναι προσωπική και κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει σε αυτό, οπότε απλά θα σου πω ότι στο ΙΙΒΕΑΑ έχεις τη δυνατότητα οικογενειακής φύλαξης, οπότε αν θέλεις μπορείς να τσεκάρεις και να ενημερωθείς από μόνη σου στο site τους.

Σε περίπτωση που θέλεις να μάθεις κάτι παραπάνω θα χαρώ να μου στείλεις όποια ερώτηση έχεις ή να μου πεις την δική σου εμπειρία. Αν σου άρεσε αυτό το post μοιράσου το σε κοπέλες που πιστεύεις ότι θα τις ενδιέφερε, στείλε μου τα σχόλια σου για να ανταλλάξουμε απόψεις!!!!  ❤️

 

Αυτά είχα να μοιραστώ μαζί σου..  ❤

Until next time ⌛

always Be yourself

XX,

S. 

_η δύναμη είναι μέσα σου_

#gndlifecom #gndlife #gnd #lifestoriesnextdoor  

 

Disclaimer :
Η ιστορία αυτή είναι εξιστόρηση προσωπικής εμπειρίας και ουδεμία σχέση έχει να παροτρύνει παρόμοια ενέργεια από τρίτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω
error: Action not allowed!