Πέρασα και εγώ την Νόσο των δοκιμαστηρίων

 

Ακούγωντας “Νόσος των Δοκιμαστηρίων”, μπορεί το μυαλό να πηγαίνει σε μια τέτοια εικόνα* ή ίσως σε κάποια ανεξέλεγκτη εμμονή να δοκιμάζεις ρούχα, η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.. Να σας πω την αλήθεια & εγώ όταν το άκουσα γέλασα -ούτε που ήξερα πως υπάρχει- όταν όμως μου εξήγησε η δερματολόγος τι είναι, κατάλαβα.

 

Άκου λοιπόν & συ, γιατί μπορεί να το έχεις περάσει & να μην το κατάλαβες καν!

Η νόσος των δοκιμαστηρίων ή αλλιώς ροδόχρους πιτυρίαση είναι ένα δερματικό νόσημα το οποίο παρουσιάζεται σε μορφή εξανθήματος ροζ χρώματος. Το σχήμα του στην αρχή είναι σαν από τσίμπημα κουνουπιού, το οποίο στην συνέχεια απλώνει & γίνεται πιο ωοειδές με λίγο πιο τραχιά μορφή σαν να ξεφλουδίζει. Παράλληλα ακολουθούν κι άλλα μικρότερα διάσπαρτα & συνήθως παρουσιάζονται σε κοιλιά, πλάτη, μέση, ράχη & πιο σπάνια σε χέρια ή λαιμό. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως υπάρξει & φαγούρα.

Τα καλά νέα είναι ότι η νόσος αυτή δεν είναι ανησυχητική & στην περίπτωση που δεν την καταλάβουμε, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τύπου 10 μέρες – 1 μήνα ίσως & λίγο περισσότερο κάνει τον κύκλο της & υποχωρεί από μόνη της. 

Στην δική μου περίπτωση, η δερματολόγος μου συνέστησε μια κρεμούλα να την βάζω τοπικά στα σημεία που είχα τα εξανθήματα ώστε να εξαφανιστούν γρηγορότερα από όσο θα έκαναν να φύγουν μόνα τους, χλιαρά ντούς, ένα αφρόλουτρο με ουδέτερο ph & όχι τρίψιμο με σφουγγάρι στο ντούς μου. Επίσης σε αυτήν & μόνο την περίπτωση ο ήλιος βοηθάει αρκετά.

Εύλογα θα αναρωτηθείς πως κολλιέται ή πως το έπαθα.

Συνήθως οι δερματολόγοι το συνδέουν με τις πολλαπλές δοκιμές ρούχων από τα πολλά άτομα στα δοκιμαστήρια -εξού & η ονομασία της– όμως το αίτιο εμφάνισης της νόσου παραμένει άγνωστο. Ανήκω στην κατηγορία των γυναικών με ευαίσθητο δέρμα (έχω ιστορικό ακμής, φωτοευαισθησίας, πανάδες, τώρα & νόσο των δοκιμαστηρίων -?- αυτά όμως θα τα πούμε σε μελλοντικά posts) οπότε νεκρά κύτταρα, σκόνη κοκ που μπορεί να υπάρχουν σε ρούχα, πετσέτες, σεντόνια κλπ μπορεί να την προκαλέσει, τουλάχιστον αυτό μου είπε η δική μου δερματολόγος.

 

Κλείνωντας να σας πω ότι λέγεται πως αν νοσήσεις έστω μια φορά αποκτάς αντισώματα & δεν το ξαναπαθαίνεις.. Για μένα πάντως ήταν η δεύτερη φορά!!!

Βέβαια η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική οπότε καλό θα είναι να συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας αν καταλάβετε ότι μπορεί να σας συμβαίνει αυτό.

 

#MyBlogTip: Επειδή το shopping therapy είναι από μόνο του θεραπεία, μην σταματήσετε την γυναικεία συνήθεια που έγινε λατρεία, απλά να είστε προσεκτικές με τα ρούχα που δοκιμάζετε & μην διστάσετε να ζητήσετε καθαρό ρούχο αν το δείτε “ιδιαίτερα” ταλαιπωρημένο ή βρώμικο. Επίσης όταν αγοράζετέ κάτι, πριν το φορέσετε να το πλένεται. Το ίδιο ισχύει βέβαια & για πετσέτες / σεντόνια κλπ.

 

Αυτά είχα να σας προτείνω.. ?

Εύχομαι να σας αρέσουν  ?

Until next time ⌛

always Be yourself ?
..unless you can be a unicorn.. then always be a unicorn ?

γιατί η δύναμη είναι μέσα σου* ?

* η φωτογραφία είναι απο το αρχείο μου κάποια χρόνια πριν σ’ενα ταξίδι μου στην Ιταλία που λάτρεψα το δοκιμαστήριο ενος μαγαζιού και εννοείται φωτογραφήθηκα. Επίσης εγώ  με ξανθό μαλλί ? #yearsago

Μια σκέψη στο “Πέρασα και εγώ την Νόσο των δοκιμαστηρίων

  1. Πρώτη φορά ακούω για τα παραπάνω! Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες και για τον τρόπο αντιμετώπισης ειδικά! Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω
error: Action not allowed!