Νέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι

 

Νέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι!

Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος κάθε έτους συνηθίζω να γράφω τους στόχους μου για την νέα χρονιά! Είναι το δικό μου γράμμα προς τον “Άι Βασίλη” και γι’αυτό το λόγο του δίνω την απαιτούμενη σημασία.  😛  Εφοδιάζομαι λοιπόν με ότι λαμπυρίζει, όπως glitter, αυτοκόλλητα, στυλό με χρώμα, χρυσόσκονη και ότι άλλο μπιχλιμπίδι χρησιμοποιούσαμε σαν παιδιά για το γράμμα μας προς τον Άι Βασίλη και ξεκινώ να γράφω. Αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο απ’ όλα όμως είναι ότι πριν γράψω τους νέους στόχους μου, διαβάζω το χαρτί του προηγούμενου έτους και με χαρά συνειδητοποιώ πόσους στόχους κατάφερα, ποιους στόχους δεν κατάφερα και γιατί, οπότε τους επαναπροσδιορίζω και ποιοι στόχοι απλά κινήθηκαν και σε τι στάδιο βρίσκονται. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω πως το χαρτί που γράφω, το κλείνω σ’ένα φάκελο, τον οποίο ξανανοίγω τέλος του χρόνου με αποτέλεσμα να μην θυμάμαι τι είχα γράψει ένα χρόνο πριν! Οπότε η όλη διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί και τελετουργική!!! 

Κάπως έτσι λοιπόν κάνω τον δικό μου απολογισμό και ευγνωμονώ την χρονιά που πέρασε για ότι μου χάρισε και κρατώ αυτά τα οποία θέλω να έχω ξανά στην νέα χρονιά. 🙂  Σε αυτό το mood θα μοιραστώ μαζί σου κάποιους στόχους μου για την νέα χρονιά που πιστεύω ότι μπορεί να εμπνεύσουν και ‘σένα.

 

> Ανάπνευσε.

Είναι το μοναδικό πράγμα που θεωρούμε δεδομένο. Χωρίς αυτό όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε απ’ όλα τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό ανάπνευσε! Κυριολεκτικά και μεταφορικά.. Κυριολεκτικά γιατί από αυτό ζούμε, μεταφορικά όμως πάρε τον χρόνο σου για να αναπνεύσεις σωστά ξανά από καταστάσεις που σε μπλοκάρουν, ακριβώς όπως παίρνεις το χρόνο σου για να επαναφέρεις την αναπνοή σου στον ρυθμό της αμέσως μετά από ένα έντονο workout.

> Φρόντισε την υγεία σου.

Σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς! Μην αμελείς το τεστ παπ σου στον τακτικό χρόνο, κάνε εκείνη την αυτό εξέταση μαστού που δεν σου παίρνει πάνω από πέντε λεπτά, κόψε το κάπνισμα, γυμνάσου πιο συχνά ακόμα και αν το κάνεις απ’ το σπίτι σου. Απελευθερώσου από τοξικούς ανθρώπους και κατ’ επέκταση τοξικές συμπεριφορές για να μπορέσεις να αναπνεύσεις ξανά! Μα πάνω απ’ όλα αγάπησε τον εαυτό σου, συμφιλιώσου μαζί του, συγχώρα τον & αγκάλιασε τον, μην είσαι τόσο αυστηρός μαζί του, κάθε μέρα κάνεις το καλύτερο που μπορείς για σένα και εξάλλου είναι ο μοναδικός αληθινός συνοδοιπόρος σου. ?

 

> Συγχώρα & προχώρα.

Εδώ εύλογα θα πεις πώς να συγχωρήσω κάποιον/κάποια που με πλήγωσε/πρόδωσε/πόνεσε κλπ. Σίγουρα δεν είναι εύκολο και σίγουρα θέλει δουλειά και πιο πολύ με τον εαυτό μας. Δεν είναι όμως πιο λυτρωτικό και απελευθερωτικό να προχωράς μπροστά και να μένουν πίσω αυτοί που δεν μπορούν να περπατήσουν δίπλα σου? Και κάπου εδώ θα βγει λιγάκι και το λιονταρίστικο και θα σου πω karma is a bitch babe. Όσο εσύ προχωράς “αυτοί” θα βλέπουν την πλάτη σου γιατί εκεί είναι που στόχευαν ? οπότε πες μέσα σου ένα σε συγχωρώ (δεν ξεχνώ) και προχωρώ. Άλλωστε, όλοι “αυτοί”, αυτό μπορούσαν αυτό έκαναν (συλλογίσου πόσο βαθειά έννοια έχει αυτό)

 

> Κοιμήσου περισσότερο

Όσο εύκολο και αν ακούγεται σαν πράξη, η αλήθεια είναι ότι δεν αφιερώνουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να ξεκουραζόμαστε. Ίσως χρειάζεται να σπαταλάμε λιγότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση ή στο κινητό μας και να δώσουμε προτεραιότητα στο μήνυμα που μας στέλνει ο οργανισμός μας την ώρα που λέμε για πρώτη φορά νυστάζω..

 

> Να λες ευχαριστώ.

Να λες ευχαριστώ, όχι μόνο όταν κάποιος σε βοηθάει ή κάνει κάτι για σένα. Να λες ευχαριστώ και όταν κάποιος λέει κάτι καλό για σενα, μπροστά σου! Έχουμε συνηθίσει να απαντάμε σε έναν καλό λόγο, πχ είσαι πολύ όμορφη,  με αρνητικό τρόπο (τύπου έλα μωρέ) ή απλά το αμφισβητούμε. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να πούμε απλά ένα ευχαριστώ, εφόσον για να μας το λένε προφανώς και αυτό εκπέμπουμε και αφού μας αρέσει αυτό που ακούμε δεν θα ήταν ακόμα πιο ωραίο να πούμε απλά ένα ευχαριστώ? Δεν κοστίζει κάτι.. #foodforthought

 

> Να πανηγυρίζεις.

Σίγουρα όχι όπως πανηγυρίζουν στα γήπεδα. Σε κάθε επίτευγμα, σε κάθε επιτυχία. Να μου λέω μπράβο, να με ανταμοίβω με κάτι που λαχταρώ καιρό. Να το χαίρομαι! Όπως ακριβώς θα το χαιρόμουν για την κολλητή μου ή για τον αδερφό μου! Ακόμα και να το γιορτάζω! Γιατί όχι δηλαδή? Εγώ το κατάφερα..

 

> Να ταξιδεύεις.

Σε κάθε ευκαιρία ! Ακόμα και αν όλα δείχνουν το αντίθετο. Για να παρεξηγηθώ όμως, εννοώ πως όταν η καρδιά σου καίει από θέληση για ένα ταξίδι που σου προκύπτει αυτό και μόνο το συναίσθημα δείχνει πόσο πολύ το θες. Μην σκέφτεσαι πχ δεν θα καταφέρω να πάρω άδεια από την δουλειά γιατί όταν κάτι το θες πραγματικά θα την βρεις τη λύση, θα τον βρεις τον τρόπο.. Όλα τ’άλλα είναι δικαιολογίες ή σκέψεις φόβου που σε κάνουν να αναβάλλεις τα θέλω σου.

 

 

> Μην αναβάλλεις τα θέλω σου.

Ο λόγος είναι μόνο ένας. Ο χρόνος που πίσω δεν γυρνά! Είναι προτιμότερο να πεις, οκ το προσπάθησα και δεν μου βγήκε, παρά να αναρωτιέσαι μόνιμα πως θα ήταν αν…..

 

> Βοήθησε.

Βοήθησε με όποιο τρόπο μπορείς! Ακόμα και αν νομίζεις ότι αυτή η βοήθεια είναι πολύ μικρή οπότε κατ’ επέκταση δεν είναι μεγάλης σημασίας.. Όχι! Τα ταξίδια ξεκινούν πάντα με μικρά μικρά βήματα που αν ενωθούν μαζί με άλλων θα γίνουν πολλά και μεγάλα! Γι’ αυτό μην διστάζεις. Κάνε αυτό που εσύ θες για ‘σενα! Συχνά γράφω και λέω, γίνε ο καθρέφτης που θες να δεις γύρω σου. Και ναι, μπορείς! Όλοι μπορούμε, όλοι μαζί μπορούμε, με όποιο τρόπο .. αρκεί να γίνεται!

 

> Μην ξεχνάς το παιδί μέσα σου.

Έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα. Πόση αλήθεια κρύβουν μέσα τους αυτά τα λόγια. Δεν έχει σημασία τι ηλικία έχεις.. Αν κρατάς ξύπνιο πάντα το παιδί μέσα σου όλα θα είναι πολύ καλύτερα. Άλλωστε ένα παιδί τι θέλει? Αγάπη και παιχνίδι! Αυτό ξέρει να δίνει χωρίς κιόλας να περιμένει να το πάρει. Γι αυτό ας μην ξεχνάμε ποτέ το παιδί μέσα μας, έτσι μόνο θα καταφέρουμε να τα κάνουμε όλα πολύ πιο απλά, πολύ πιο αληθινά και πολύ πιο εύκολα.. Σαν τότε που ήμασταν παιδιά.

 

 

#MyBlogTip: Δοκίμασε και συ να κάνεις την λίστα με τους στόχους σου και μην περιοριστείς στα θέλω σου! Γράψε με την ψυχή σου.. όχι με το στυλό μα ούτε με το μυαλό!!! Θα ανυπομονώ να μου πεις τα αποτελέσματα που είχες 😉

 

Αυτά είχα να προτείνω.. ?

Εύχομαι να σας αρέσουν ?

Until next time ⌛

always Be yourself ?
..unless you can be a unicorn.. then always be a unicorn ?

γιατί η δύναμη είναι μέσα σου* ?

5 σκέψεις στο “Νέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι

  1. Συγχαρητήρια!!!!! Υπέροχο!!!! Ωραίες ιδέες κ όμορφες συμβουλές. Απλές κ τόσο σωστές!!!Μπράβο.

  2. Πολύ όμορφες ιδέες. Δεν τις είχα σκεφτεί! Θα ετοιμάσω και εγώ την δική μου λίστα! Σε ευχαριστούμε gnd!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω
error: Action not allowed!